e
Banner

Etiketler: ithalat ihracat



Reysaş Lojistik Avrupa’ya Marmaray’dan ulaşacak



Lojistik sektöründe imza attığı ilk’lerle dikkatleri üzerine çeken Reysaş Lojistik, “yarının işi diyerek” ciddi yatırımlar gerçekleştirdiği demiryolu taşımacılığında tarihe geçen bir adıma daha imza attı. Marmaray’dan ilk ihracat blok trenini geçiren şirket, ikinci bir proje için de çalışma yürütüyor. Marmaray’dan geçecek ikinci treni Anadolu’dan kaldıracaklarını belirten Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, filo yatırımına devam ederken, Köseköy’de bulunan terminallerini aktif şekilde kullanıma açacaklarını söyledi. 




İhracatta hava, ithalatta deniz taşımaları arttı


Yayın: 22-04-2021
Kategori: Lojistik

Yekaş Fides Global Lojistik Hava ve Deniz Taşımaları Koordinatörü Aykut Yeşileker, bu yılın ilk 2 ayında ihracat taşımacılığında hava yolu, ithalat taşımacılığında ise deniz yolu kullanımının arttığını belirtti. TÜİK verilerine göre Ocak-Şubat 2021’de geçen yılın aynı aylarına kıyasla ithalat taşımacılığında deniz yolunun payının yüzde 50,9’dan 55,4’e çıktığını söyleyen Yeşileker, “İhracat taşımacılığında ise hava yolunun payı yüzde 7,8’den 8,1’e yükseldi.” dedi.




Denizyolu taşımacılığında Lima farkı



Lima Lojistik, global armatörlerle kurduğu güçlü ilişkiler ve geniş acente ağıyla uluslararası denizyolu gönderilerinde istenilen yere ve zamanında alternatif çözümler sunuyor.